Wat u moet weten

U wilt gelijk met de nieuwe huisstijl templates aan de slag. Het kan echter nog enige gewenning vergen om te werken met het gebruik van stijlen in Word, als u dat eerder niet deed.

Werken met templates vergt niets anders van u dan dat u uw programma goed kent. De templates die wij maken veranderen niets aan de werking van de programma’s waarmee u werkt.

een PDF document maken

Als u digitaal communiceert heeft werken met PDF documenten de voorkeur. Zo weet u zeker dat de ontvang exact te zien krijgt wat u ook ziet.

Om een PDF te maken vanuit een Office programma kiest u voor ‘Opslaan als…’ en dan voor PDF.

Plakken van tekst

U zult merken dat, ondanks de toepassing van stijlen in de template, het plakken van tekst niet altijd goed lijkt te gaan.

Teksten van het web, uit een PDF of een Word document met een andere opmaak zullen deze opmaak behouden als u op de gebruikelijke wijze deze tekst in een document plakt. Word neemt namelijk automatisch de stijl van de geplakte tekst over.

U kunt dit voorkomen: door te plakken middels de optie ‘Alleen tekst behouden’ zal de tekst zich voegen naar de stijl die u in de template gekozen hebt. Zo worden koppen koppen, bullet worden bullets en normale tekst wordt normale tekst.

Afdrukken naar een printer

Heeft u een ontwerp dat aflopend is? Dit wil zeggen dat het beeld tot aan de rand van de pagina doorloopt en er dus geen witrand zichtbaar is.

Veel printers hebben een vaste marge waarbinnen zij kunnen afdrukken. U zult dus rekening moeten houden met een witrand zodra u of een ontvanger van uw document een afdruk maakt.

Bij het maken en versturen van een PDF heeft u dit probleem niet, zolang het op het beelscherm wordt weergegeven.